ELAZIĞ / MERKEZ - Şehit Mustafa Yıldırım Ortaokulu

Ara

Şehit Mustafa Yıldırım İlkokulu Anasınıf Öğretmeni Çeşminaz AKTUĞ'un  rehberliğinde      e- Twinning Sosyal Sorumluluk Projesi Türkiye Çocukları Korosunda yer aldılar. Bu projede yer alan öğrencilerin milli birlik ve beraberlik duygusunu şarkılar söyleyerek yaşamaları amaçlanmaktadır. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dileriz

Kas

Okulumuzun bahçesinde  ki boyasız, yıpranmış bütün  oturma  banklarını Memurumuz Seyithan KILIÇ ile birlikte boyadık. Güzel bir görünüm oldu.

Kas

Şehit Mustafa  Yıldırım İlkokulu Anasınıfı Öğretmenimiz Çeşminaz AKTUĞ ile Erzincan İli Demirkent Toki İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Perihan Nur ERGEN'in kuruculuğunu yaptığı e Twinning  Akıl Küpü Projesi'nde Türkiye'de  10 Öğretmen Arkadaşımız  ile çalışmaya başladılar.  Değerli öğretmenlerimiz okul öncesi dönemini kapsayan projede dikkat geliştirme , kodlama etkinlikleri, akıl ve zeka oyunlarını  kullanarak ; çocuklarımızın var olan potansiyellerinin ortaya çıkmasını sağlayıp, problem çözme becerilerini, hafızalarını , algılarını geliştirmeyi hedefliyorlar. Öğretmenlerimize projelerinde başarılar diliyoruz.

Ekm

Okulumuzun bahçesinde ki yıpranmış çöp kovalarını boyadık. Hijyenik ve güzel bir görünüm oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

MİNİ MİNİ BİRLERLE YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

OKULUNUZA HOŞ GELDİNİZ. BAŞARI DİLİYORUZ.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayından beri kapalı olan okulumuz, alınan tedbirler çerçevesinde kapılarını anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflar için açtı. Yeni eğitim öğretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos'ta başlatılmıştı. Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül'de gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde olacak.

Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek. Okul yönetimlerinin 21-25 Eylül haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar vereceği uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, ilkokul 1'inci sınıflarda ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak.

Eyl

Gazi ANaokulunundesteği ile anasınıfımızı yeniden düzenledik. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Arızalı kaalorifer dinamoları yenilendi. Kazan dairesinde ki ana borulara hava alma cihazları takıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

OKUL BAHÇEMİZE ATADAN KALMA ÇİÇEK TOHUMLARI EKTİK.

Kas

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) doğum günü Mevlid Kandili 8 Kasım 2019 Cuma günü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emine ÖZGAT' ın hazırlamış olduğu programla kutlandı.

Mrt

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Zeynep ERGÜVEN ´´İngilizce Ses Yarışması´´ düzenledi.  Yarışmanın amacı öğrencileri yarıştırmanın dışında , öğrencilere İngilizce Dersini sevdirmek , toplum önünde kendini ifade edebilmek, sosyal becerilerini geliştirmek ,  öğrencilerin İngilizceyi severek öğrenmesi adına düzenlenen yarışmada, öğrenciler sanatçıları aratmayacaak şekilde performans sergilediler.  Öğrencilerin performansları izleyicilerden tam not aldı. Misafirlerin ve velilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen yarışma Gümüşkavak ´ta bir ilk oldu. Yarışmada juri tarafından birinci seçilen öğrencimiz  Hatice YÜKSEL´e Okul Müdürü Muhammed DOĞAN tarafından onurluk  plaket takdim edildi. Öğrencilere katılım belgesi verildi. Hatıra fotoğrafı çekildi.